Jste zde:   Domovská stránkaPUBLIKACE

Publikujeme aktuality a články o gastronomii

Pravidelně vám přinášíme novinky a odborné publikace z oblasti gastronomie a moderních gastronomických technologií.

 

Vytvořeno 27. srpen 2014 Kategorie: Publikace

personalist

O úspěšnosti každého gastronomického zařízení rozhoduje profesní úroveň tamějších zaměstnanců – a to podstatně více než ve většině jiných oborů. Právě oni jsou totiž zárukou kvality poskytovaných služeb. Při výběru zaměstnanců v oblasti gastronomie je ale potřeba dbát nejen na jejich profesní úroveň, ale také osobní vlastnosti. V tomto článku se dozvíte, jaká jsou specifika personální práce v gastronomii. Najít si ty nejlepší, nejschopnější a zároveň loajální pracovníky je snem každého zaměstnavatele. Jenže právě s loajalitou je v gastronomii často problém, tento obor patří mezi ty s největší fluktuací zaměstnanců vůbec. Právě proto je tak důležitá dobrá personální práce.

Číst dál...
 
Vytvořeno 14. srpen 2014 Kategorie: Publikace

Jak zvýšit motivaci zaměstnanců?

Základním prvkem každého restauračního provozu jsou jeho zaměstnanci. Jsou to totiž právě oni, kdo přichází do kontaktu se zákazníky. Pokud se vám podařilo splnit nelehký úkol a našli jste zaměstnance podle svých představ, čeká vás úkol další, možná ještě těžší – udržet si je a získat jejich trvalou podporu. Jak to zařídit? Musíte je dostatečně motivovat. V tomto článku vám poradíme, jak zvýšit motivaci vašich zaměstnanců.

 

Číst dál...
 
Vytvořeno 11. červen 2014 Kategorie: Publikace

Jak si vybrat správné zaměstnanceVliv obsluhujícího personálu je pro dojem hosta zcela zásadní. Je v kontaktu s hosty nejvíce ze všech zaměstnanců, proto právě jeho chování a vystupování má největší vliv na to, jak se hosté v hotelu nebo restauraci cítí. Podle čeho vybírat? Pozice recepčního a číšníka vyžaduje člověka připraveného po mnoha stránkách. Mimo nutných odborných znalostí, by měl být také psychologem, hercem. Práce recepčního a číšníka je vlastně divadelní vystoupení. Každý host je jiný a je potřeba zvolit správný druh „vystoupení“ – přístupu. Asertivita, schopnost naslouchat, snažit se pochopit potřeby klienta a co od nás očekává.

 

Číst dál...
 
Vytvořeno 19. březen 2014 Kategorie: Publikace

Nemáte pokladní systém? A víte, kolik peněz se vám měsíčně ztratí?Snad každý dobrý restauratér, hoteliér či jiný gastronom ví, jak důležité je v dnešní době šetřit a zároveň být efektivní. Lze ale vůbec tyto dvě věci sloučit tak, aby vzájemně fungovaly? Samozřejmě, že to jde, ale je třeba hledat na správných místech a nemít oči stále zalepené oboustrannou páskou. Kde nejčastěji dělají čeští gastronomové chyby ve snižování nákladů, a jakou cestou se tedy vydat? To si povíme v následujícím článku.

 

 

 

Číst dál...
 
Vytvořeno 10. březen 2014 Kategorie: Publikace

 Gastro Guide Petra VopátkaGASTRO GUIDE Petra Vopátka vychází pravidelně v každém čísle časopisu Gastro & Hotel. Jedná se prostor, který je věnován všem čtenářům tohoto časopisu. Ti mají možnost zaslat do redakce otázku týkající se gastronomie, na kterou vám gastronomický poradce a konzultant Petr Vopátek odpoví.


Otázka čtenáře časopisu Gastro & Hotel: Provozuji restauraci na frekventovaném náměstí, návštěvnost velká, ale tržby jsou o hodně menší, než si představuji. Ačkoli jsem nově dal číšníkům procentuální bonus z měsíční tržby, tak se prodej stále nezvedá a já nechápu proč?

Číst dál...
 

Strana 2 z 5

<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 Další > Konec >>

RENÉHO RECEPTY

mobilni-cisnik.jpg

Publikujeme

publikace

Systémy pro restaurace

Systémy pro restaurace

Systémy pro obchody

Systémy pro obchody

Systémy pro síť obchodů

Systémy pro síť obchodů

Systémy pro recepce

Systémy pro recepce


Konzultace a poradenství v gastronomii



AWIS Global Systems s.r.o. © 2016

Mystery shopping pro gastronomii - Ekonomika provozu pro restaurace - Systematická gastronomie - Poradenství a konzultace - Mystery shopping nejen v Praze a Brně